[...] diecię: 4. Czy lepsze są bułki grahamki czy pełnoziarniste? 5. Czy duża jest roznica w kontekscie odchudzania miedzy płatkami musli a czystymi płatkami owsianymi? 6. Czy są warzywa lub owoce które są niezdrowe ? (glownie chodzi mi o warzywa, gdyz owocow nie jadam tak wiele) 7. Czy ma ktoś jakis pomysl na urozmaicenie diety zdrowymi produktami [...]
[...] sposób nie wspomnieć także o roli błonnika pokarmowego, szczególnie jego rozpuszczalnych frakcjach obecnych w ziarnach zbóż (jęczmień, owies), otrębach owsianych, owocach, warzywach oraz roślinach strączkowych. Błonnik rozpuszczalny hamuje wchłanianie cholesterolu i tłuszczów z pokarmu, wpływając tym samym na obniżenie wytwarzania cząsteczek [...]
[...] - 100 g. twarogu półtłustego - 40 g. orzechów włoskich Posiłek za równo przed i jak i po treningu będzie taki sam czyli: - 150g piersi z kurczaka - 100g. ryzu - 300 g. „warzywa na patelnie" czyli mrożone warzywa Posiłek przed snem: - 100 g. twarogu półtłustego - 15g. oliwy z oliwek Teraz czas na trening: Trening składa się z dwóch planów: [...]
[...] tak, Przykladowy pierwszy tydzień: Dieta I Śniadanie: płatki owsiane potem 250 g kuraka Szkoła: 200g makreli na chlebie razowym Przedtreningowe: kasza gryczana z warzywami + 200 g kuraka potreningowy: to ryż biały z warzywami + 200 g kuraka Wieczór: 180 g białego sera Dieta II Śniadanie: płatki owsiane potem 10 białek jaj (2 [...]
[...] niektórym strukturom organizmu, to jednak z powodu możliwych, szkodliwych skutków ubocznych nie jest uznawany za pokarm. Kwasy , których naturalnym źródłem są owoce, warzywa oraz produkty kwaśnej fermentacji, są ilościowo mało znaczące, lecz mogą wpływać na przemiany tłuszczów i węglowodanów. 95% energii swobodnie wykorzystywanej przez [...]
[...] tych chorób jest nieodpowiedni styl życia. Odżywiamy się zbyt obficie i nieprawidłowo. Spożywamy pokarm o niewielkiej ilości składników mineralnych i witamin, jak warzywa i owoce. Spożywamy zbyt wiele białka.Za dużo mięsa i nabiału. A to wszystko powoduje toksemię. Bakterie i ich rola w organizmie człowieka: W książce „Szczepienia [...]
[...] oraz używki. Obecnie nasza dieta bogata jest w wysoko przetworzoną żywność często bardzo tłustą i bogatą węglowodany o wysokim indeksie I/G a uboga w produkty alkalizujące (warzywa i owoce). Również spożywanie kawy, alkoholu i dużych ilości czarnej herbaty sprzyja zaburzeniu równowagi kwasowo-zasadowej. Niebagatelny wpływ ma tryb życia w stresie [...]
[...] A bedzie wygladac mniej wiecej tak: Dieta I Śniadanie: płatki owsiane potem 250 g kuraka Szkoła: 200g makreli na chlebie razowym Przedtreningowe: kasza gryczana z warzywami + 200 g kuraka potreningowy: to ryż biały z warzywami + 200 g kuraka Wieczór: 180 g białego sera Dieta II Śniadanie: płatki owsiane potem 10 białek jaj (2 [...]
[...] jeść na obiad : kasza gryczana lub jaglana/ makaron ( od biedy ryż), ryby, drób, schab ( pieczony w halogenie bez panierki), karkówka ( jak schab), Co jako przekąskę : warzywa, pieczywo wasa z masłem orzechowym, tuńczyk jako sałatka, w ogóle sałatki :) Co jako deser : Ogólnie deserów jako takich nie jadam. Czasem trafi się budyń (miksowany [...]
[...] powinno być problemów, ponieważ jem teraz tyle samo posiłków, no ale przesadzam z ich wielkością). Przykładowe żywienie, które powoli wdrażam w życie: Posiłek 1: - 2 jajka - warzywa (w jajecznicy cebula + szczypiorek) plus jakiś pomidor albo ogórek luzem - garść przyrządzonego musli (czyli płatki owsiane, różne rodzaje orzechów, żurawina i [...]
[...] do 2x dziennie słaba * II ŚNIADANIE 1) Można powtórzyć pierwsze 2) Kiełbaski gotowane lub parówki z szynki (150g 90% mięsa) 3) Ser owczy lub kozi (100-150g) + dowolne warzywa (do 2 razy w tygodniu + oliwa z oliwek 4) 150-200g dowolnej ryby + dowolne warzywa + oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, przyprawy *OBIAD 1) Zupy dowolne bez mąki, [...]